Červen 2024

Začátkem měsíce června jsme se účastnili dětského dne v Javorníku.

Probíhaly také další jednorázové aktivity, jako Mezigenerační tvoření v Černé Vodě s výrobou recykloautíček a malování vitráží. Proběhly také sportovní mezigenerační hry v Kobylé nad Vidnavkou. Účastnili jsme se také Koncertu pro radost, kde jsme společně s komunitou překonali rekord v počtu hrajících flétnistů na jednom místě. V neposlední řadě proběhl každoroční sraz malotřídek na území MAS Jesenicka, v areálu ZŠ a MŠ Staré Červené Vody bylo připraveno bylo 30 stanovišť na různé témata (sport, vzdělávání, rozvoj jemné motoriky, dílničky...).

Pro děti s PAS jsme připravili zjednodušenou verzi Dětského dne  na téma cesta po Evropě. Odpoledne téhož dne probíhala aktivita pro rodiče dětí s PAS v knihovně, kde jim byla doporučena literatura a měli možnost se i zdarma zaregistrovat. V následujících týdnech proběhlo setkání na Ranči Orel v České Vsi - hipoterapie pro autisty. 

Ve Vlčicích proběhly dvě setkání (Kouzelné vafle a sportovní odpoledne).

Dále probíhaly pravidelné aktivity v Mikulovicích v Klubu maminek (Vaříme pro nejmenší, Škola čar a kouzel s výrobou kouzelných hůlek, výlet do Faunaparku) i ve Velké Kraši - Šikovné ručky. 

Opět jsme se účastnili jesenických farmářských trhů, kde jsme pomáhali s ranní organizací a následně jsme měli dílničku zaměřenou na tvorbu dárku pro učitele na závěr školního roku. 

Na rozloučení se školním rokem jsme se účastnili akce ESTRÁDA ve Staré Červené Vodě, kde probíhala výroba recykloautíček.

Fotografie
Dětský den Javorník
Mezigenerační tvoření Černá Voda
Mezigenerační tvoření v Černé Vodě
Mezigenerační sportovní hry Kobylá
Mezigenerační sportovní hry Kobylá
Koncert pro radost Vápenná
Koncert pro radost Vápenná
Setkání malotřídek
Setkání malotřídek
Setkání malotřídek
Dětský den PAS
Dětský den PAS
Den dětí PAS v knihovně
Hipoterapie
Sportovní odpoledne Vlčice
Kouzelné vafle
Kouzelné vafle Vlčice
Faunapark
Faunapark
Vaříme pro nejmenší Mikulovic
Škola čar a kouzel Mikulovice
Jesenické Trhy